dissabte, 16 d’octubre del 2010

Un xic de clàssics...


- El fet de que a ella no li importi no serveix per justificar-lo a ell. Només manifesta que la senyoreta King té algunes deficiències... en el seny o en la sensibilitat.

- D'acord - va exclamar Elizabeth-, com vostè vulgui. Ell és interessat i ella, estúpida.

- No, Lizzy, no vull dir això. Ja saps com lamentaria pensar malament d'un jove que ha viscut tant de temps a Derbyshire.

- Quina tonteria! Doncs jo tinc molt mala opinió d'alguns joves que resideixen a Derbyshire; i els seus amics de Hertfordshire no són gaire millors. N'estic farta d'ells. Per sort, demà arribaré a un lloc on trobaré a un home que no té res agradable, i que li falta educació i intel·ligència. Els homes necis són, al capdavall, els únics que val la pena conèixer.

- Vés amb compte, Lizzy; les teves paraules reflecteixen ressentiment.


Fragment del clàssic de la literatura anglesa Orgull i prejudici, de Jane Auster.


Si us agraden les històries d'amor sense caure en relats encaramelats i sense argument i la novel·la realista, us recomano aquest llibre. Caràcters oposats, una família de cinc germanes completament diferents, matrimonis per conveniència, riquesa i amor, sense oblidar evidentment l'orgull i els prejudicis, són alguns dels trets que caracterítzen l'obra i que han fet d'ella una de les més venudes de tota la història.





I, si algú prefereix la pel·lícula, aquí té el trailer :)



A vegades la única persona que no pots suportar és aquella sense la qual no pots viure...

3 comentaris:

BITLLET DE TORNADA ha dit...

Moltes gràcies, Cactus, per recomanar-nos aquesta novel·la. Jo també la recomano a tothom. Crec que és un dels clàssics imprescindibles!

Lluna de Plata ha dit...

Si t'agrada aquesta autora, mira't la pel·lícula Jane Austen, interpretada per la Anne Hathaway és preciosa.
La novel·la és una clàssic, jo també el recomano!!

Cactus** ha dit...

Ja l'he vista... no està malament, però tampoc està entre les meves pel·lícules preferides.

Jo, si t0agrada l'autora, et recomano Emma i Sentit i sensibilitat, tot i que no sé si són fidels als llibres perquè encara no me'ls he llegit.

Gràcies per la recomenació però, Lluna de Plata :))