dilluns, 17 de gener del 2011


L'escriptor brasiler Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 1947) va escriure aquesta obra amb dues finalitats. Per una part, explicar els sentiments i les situacions que poden portar a una persona al suïcidi i, per altra banda, relatar com va ser el seu internament durant dos anys en un psiquiàtric però utilitzant el protagonista de la novel·la, Veronika.


Veronika decideix morir perquè la vida ja no li aporta res i creu que ja ho ha viscut tot. Per això, quan, després de mesos planejant la seva mort, aconsegueix quatre caixes de somnífers, no dubta en estirar-se al llit i empassar-se'ls.
Però el seu intent de suïcidi resulta fallit i es desperta a Villete, el "més famós i temut manicomi" d'Eslovènia. Ben aviat, però, veurà que el manicomi amaga molts secrets, com falsos dements que aprofiten l'anarquia que proporciona un centre de bojos per expressar les seves idees amb llibertat o un director amb uns mètodes de curació molt alternatius....


Aquest estiu em vaig llegir aquest llibre i avui endreçant l'he trobat, i he volgut compartir-lo amb vosaltres. Us el recomano, perquè a mi em va fer pensar molt i em va fer canviar la visió d'algunes coses sobre la vida.
Aquí us deixo, també, un fragment que personalment em va agradar molt:

"Si Déu existeix, la qual cosa jo sincerament no crec, sabrà que l'enteniment de l'home té un límit. Va ser ell qui va crear aquest caos, on regnen la misèria, l'injusticia, la soledat. La seva intenció deu haver set excel·lent, però els resultats son nefastos. Si Déu existeix, ell serà generós amb totes les criatures que desitgin allunyar-se més aviat d'aquesta Terra, i és possible que fins i tot arribi a demanar disculpes per haver-nos obligat a passar per aquí."

2 comentaris:

BITLLET DE TORNADA ha dit...

Una molt bona recomanació, gràcies!!

Lluna de Plata ha dit...

Sembla molt interesant!!