dimarts, 15 de setembre del 2009

Llibres que m'agraden


Comencem el curs 2009-2010 i comencem amb la recomanació d'un llibre:

Mil sols esplèndids és una novel·la de Khaled Hosseini publicada després del seu gran èxit mundial El caçador d’estels. Mil sols esplèndids explica la vida de dues dones a l’Afganistan. Comença als anys cinquanta i acaba l’any 2003, cosa que fa que aquestes dues dones visquin els diferents esdeveniments històrics que ha patit el seu país en un final de segle XX i principis del XXI realment complicat. La Mariam i la Laila viuen la invasió soviètica, la guerra posterior, l’entrada dels talibans i finalment la invasió americana sempre des de la seva quotidianitat que, com a dones, no és gens fàcil.

Us haig de confessar que la història m’ha fet plorar molt. És una història dura perquè les dones no poden decidir el seu futur, han de sotmetre’s a la voluntat del marit i a les injústícies derivades d’uns règims polítics que menyspreen el seu paper a la societat. L’entrada dels talibans va acabar de trencar totes les esperances de les dones que, a Kabul, havien començat a ocupar llocs als hospitals, a les escoles i a l’administració. La Mariam i la Laila són també víctimes de tot plegat. Enmig de tot això una història d’amor que fa vessar llàgrimes pel que té de sincer i de dramàtic.

Un bon llibre que et transporta a un país del qual hem sentit a parlar molt a les notícies, però del que en sabem ben poca cosa.

3 comentaris:

Meritxell ha dit...

Sembla mentida que en la societat actual encara existeixin injustícies d’aquest tipus, on nosaltres ens veiem tan lliures de fer el que “volem”, hi ha gent que no coneix la paraula llibertat n’hi la sentit mai seva.
Bona recomanació quan tingui un moment lliure l’intentaré llegir. :D

Hamlet ha dit...

Ostres..quines ganes de llegir-lo! M'interessa molt el tema.. i espero poder-lo llegir aviat quan tingui menys feina!

Olga ha dit...

Aquestes vacances l'he llegit i m'ha agradat molt. Ara cada vegada que sento a parlar de la guerra d'Afganistant per les noticies és com si recorrés els carrers de Kabul amb la Laila i la Mariam! :)