dimarts, 30 de març del 2010

Teoria de la mitja taronja.

Heus aquí la teoria de la mitja taronja!

Plató explica que els éssers humans van ser alguna vegada meitat masculins i meitat femenins, de fet tenien dues cares, quatre mans i genitals d'ambdós sexes. Aquesta unitat, sembla ser, els tornava molt poderosos, i aquests hermafrodites van començar a desafiar els déus. Però l'Olimp no era un lloc on vivien déus capaços de tolerar les revoltes, així que els déus van decidir matar els humans.

El mite diu que a últim moment una presa de consciència narcisista els va frenar: "Si els matem a tots no hi haurà qui ens adori i ens ofereixi sacrificis". Ben aviat, Zeus va trobar una solució: "Tallaré a cada un dels humans en dues meitats amb vida pròpia, així la seva força disminuirà i no hi haurà més desafiaments". La idea va ser aplaudida i la decisió va tenir lloc, el déu Apolo va tornar invisibles les ferides i els humans dividits en homes i dones van començar a poblar la terra.


No obstant això, diu la llegenda que l'esforç de tot l'Olimp no va poder evitar que quedés una mica del record d'aquella unitat i que per això els éssers humans continuen buscant permanentment la seva altra meitat, per recuperar la seva força i completesa.


(La mitja taronja)