dimecres, 22 d’abril del 2009

I... encara més, que demà ja és Sant Jordi!

Avui en lloc de recomanar-vos un llibre... us recomanaré un autor, o millor dit, una autora: Patricia Highsmith (1921-1995) va néixer als Estats Units, però va passar molts anys de la seva vida a Europa. Va destacar notablement en el gènere de la psicologia criminal. La seva primera novel·la, Estranys en un tren (1950), va ser duta al cinema per Alfred Hitchcock i després també hi han estat dutes altres novel·les que va escriure posteriorment. Jo crec que podeu començar amb El tremolor de l'engany o amb qualsevol de les dedicades a un dels seus personatges més interessants, Ripley. Potser estaria bé que comencéssiu amb L'enginyós senyor Ripley, on apareix el personatge per primera vegada, i després ja podeu continuar amb Ripley enterrat, La màscara de Ripley o El noi que va seguir Ripley. Realment, interessants pel meu gust!

Aquí teniu el començament de l'Enginyós senyor Ripley:

"En Tom va donar un cop d'ull darrere seu i va veure l'home que sortia de La Gàbia Verda, en la seva mateixa direcció. En Tom va accelerar el pas; sens dubte el seguia. Se n'havia adonat feia cinc minuts, quan el veié que l'observava detingudament des de la seva taula, dubtant si era la persona que buscava o no, fins al punt que en Tom es va acabar la beguda d'un glop, va pagar i va tocar el dos.

Quan va ser a la cantonada va mirar a dreta i esquerra i va creuar corrent la Cinquena Avinguda. Allà hi havia el bar Raoul. No sabia si arriscar-se, temptar la sort i entrar a fer un glop o bé fugir fins a Park Avenue i aprofitar els portals foscos per intentar despistar-lo. Finalment va entrar al bar.

(...)"