dimecres, 23 de desembre del 2009

Llibres que m'agraden


El caçador d'estels, Khaled Hosseini

Quan vaig acabar de llegir Mil sols esplèndids de Khaled Hosseini vaig pensar que no trigaria gaire a llegir-me el seu primer gran èxit, El caçador d’estels i la veritat és que només ha faltat que un de vosaltres me'l recomanés perquè me l’anés a comprar i el devorés en molt pocs dies. He tornat a plorar tant com ho vaig fer amb Mil sols esplèndids, perquè la història commou i emociona fins al final.

Khaled Hosseini amb aquesta novel·la ens transporta a l’Afganistan dels anys setanta per narrar-nos la vida de dos amics, un fill d’un home ric i poderós, i l’altre, fill d’un criat. L’amistat els uneix fins als dotze anys. Després, la seva vida canviarà i anirà per camins molt diferents que d’alguna manera s’hauran d’acabar tornant a trobar al cap dels anys.

Llegint la novel·la descobrim una història d’amistat, de traïció, de penediment i de redempció de la culpa, però també coneixem la història d’un poble que encara avui està en guerra, continua rebent tropes americanes i patint atemptats dia sí dia també.

2 comentaris:

Nina ha dit...

haha me l'apunto! tot i així, encara n'he d'acabar més d'un, que els vaig deixar per poder lleigir els del cole! un petunàs!

Anònim ha dit...

Jo no m'he llegit el llibre però he vist la pel·lícula i em va agrada força la història. Sap molt greu veure com de malament arriben a viure certes persones i hi ha episodis realment durs i que et posen la pell de gallina.

La recomano, de debò. Però ja se sap el que es sol dir: sempre és millor el llibre que la pel·lícula!!! =)